« Tilbage
Sep. 2007

Stor forvirring omkring logningenPå lørdag træder bekendtgørelsen omkring logning af data-trafik i kraft, men forvirringen er stadig stor omkring, hvad og hvem der er omfattet.

Vi har derfor endnu engang haft kontakt med en jurist i justitsministeriet for at få disse forhold afdækket fyldestgørende. 

Der er to forskellige områder af reglerne for logning: 1) Selve logningen af internettrafikken, og 2) Identificeringen af hvem, der har foretaget trafikken.


Logning skal foretages af alle!
Alle udbydere SKAL logge al teletrafik, der foregår indenfor deres del af netværket. En campingplads eller et hotel, der tilbyder trådløst Internet til deres kunder, er udbyder – og dermed skal de logge al teletrafik.

Det er lige meget om der tages penge for adgangen til Internettet eller ej.

Identificering af brugeren er ikke et krav
Alle oplysninger, der er kendte om brugeren skal gemmes og samkøres med logningerne! Der står i vejledningen til bekendtgørelsen, at det ikke er et krav at man anskaffer nyt udstyr for at kunne identificere brugerne.

Dette betyder, at alt hvad man ved omkring en bruger skal logges, men hvis man ikke ved noget, er der ikke krav om at man skal skaffe disse oplysninger.

Et par eksempler:

Fri adgang uden kontrol
En campingplads har stillet en pc med internet-adgang op i servicebygningen. Man tager ikke betaling for adgangen og skal ikke angive kodeord eller lignende.

Al trafik skal logges, men der foretages ingen identifikation af brugeren.

Betalt adgang med delvis kontrol
En campingplads har stillet en pc med internet-adgang op i servicebygningen. I receptionen kan man købe nettid.

Her er der flere muligheder:

Kunden går i receptionen og betaler kontant for nettiden, og får til gengæld en særlig kode til pc’en.

Al trafik skal logges og det skal registreres at trafikken er foretaget af brugeren med denne særlige kode. Men man behøver altså ikke at bede om navn, cpr-nummer eller andet.

Kunden går i receptionen, køber nettid og får sat betalingen på regningen.

Nu har vi en identificering af brugeren og derfor skal trafikken logges og det skal registreres at det er den givne kunde, der har foretaget trafikken

Adgang med kontrol
Et hotel har stillet en pc med internet-adgang op i et særligt rum. Man bruger sit værelses-nøglekort til at logge på Internettet.

Nu har vi en identificering af brugeren og derfor skal trafikken logges og det skal registreres at det er den givne kunde, der har foretaget trafikken.

Vis flere nyheder

Nyhedsoversigtasd

AAA
Microsoft Partner Silver Desktop
HP Partner Program